RSS

Diari 003

23 Feb

semakin nak sampai bulan 3,semakin seramlah pelajar-pelajar yang baru lepas amik spm tahun lepas…haha..itulah hipotesis yang sesuai bg experiment yang bertajuk “SPM : “Pembunuh atau Coklat Manis”…..hihi

Bg sesiapa yang jawab dengan penuh yakin Insya Allah la dia akan dapat result yang baik..tapi yang tak bolehnya adalah ‘over confident’..2 yang akan memakan diri balik nanti..sepatutnya sebelum dapat result lagi kita dah set dalam mind set yang kita akan redha dengan apa yang kita dapat..so bila dapat result nanti,berapa pun kita dapat kita redha..kita tahu Allah tahu ada hikmah di sebalik apa yang dia dapat…mungkin kalau dia dapat banyak dia sombong,so Allah pun tak bg dkt dia sbb Allah sayang hamba dia..

mulai sekarang pun aku mula dah makan tak basah,tido tak kenyang,mandi tak lena..huhu…bidang apa yang nak ambik pun tak tahu lagi..tapi dalam kepala otak aku ni cuma ingat “medic”…”medic”…”medic”.hmm,macam orang gila pulak..tapi takpala..sama2lah kita tgk apa keputusan yang kita akan dapat…ada yang cakap kalau dapat tak elok nak kunci diri dalam bilik la,off hnpn la..haha..macam2..

sekarang ni pun aku keja pun tak cari sempena “Tahun Baru Cuti Lepasan SPM”….so duduk kat umah jela..kekadang pi library sekolah tlg menolong.ataupun pi library kangar pi main broadband kat situ laju sikit..boring kan?..renung-renungkan dan selamat malam.

 
2 Comments

Posted by on February 23, 2010 in Diari

 

2 responses to “Diari 003

  1. Mohamad Afiza

    February 23, 2010 at 3:47 pm

    Aku memang dah tak pikir dah keputusan apa yg akan dpt sebab aku dah serah dah kertas jawapan. Jadi, memang tak boleh ubah jawapan tu.

    Aku pulak makan tak lena, mandi tak kenyang, tidur tak basah sebab pikir tentang PLKN samada dpt atau tak panggilan kedua atau tiga.

    Isi dah borang UPU? http://soalanpercubaanspm.freevar.com/?p=236

    Aku memang dah tak ada harapan tentang “medic”. Aku minat tapi takut darah. Kalau farmasi ok juga. Tapi, percubaan SPM dulu teruk sangat, tak bolehlah.

    Minat bisnes, tapi sangat mencabar sebab kena tanggung risiko rugi.

    Minat nak jadi cikgu, tapi kena tanggung risiko kemungkinan dihantar ke pedalaman.

    Ntahlah, aku rasa aku ni hidup untuk belajar supaya dapat kerja yang membolehkan aku hidup, kahwin dan sara anak bini sambil bertakwa kepada Allah sampai hembusan nafas terakhir kemudian tunggu masuk syurga atau neraka saja.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: