RSS

11 march 2010….

06 Mar

apakah maknanya tarikh berkenaan kepada calon2 spm 2009??????????……tapi yang pasti ini bukan tarikh mana2 menara yang kena langgar dengan kapal terbang ke ape…paham2 je la..tarikh yang akan memberikan senyuman atau kemonyokan…hmm….susah hati jugak menanti hari2 yang penuh dengan penyiksaan….tak tahu la nak dapat brapa…

tapi yang penting,kita haruslah berdoa daripada sekarang…supaya Allah berikan kita keyakinan untuk terus ke hadapan..tadi baru je balik dari karnival “jom pi universiti” yang diadakan di Jitra kedah..bila tgk banyak pameran universiti kat situ,semangat mula2 membuak2..Insya Allah Allah akan membuka peluang…

baru2 ni aku ada la sembang2 dengan sorang kawan ni…aku tanya dia sama ada nak dapat straight A atau nak dapat yang cukup2 makan je dengan bidang yang dia nak ambik..dia cakap “walaupun keputusan kita tak dapat straight A,tapi tu dah melayakkan kita untuk bidang yang kita nak ambik,tu pun dah kira bagus sebab straight A tu orang nak tengok kejap saja…tapi future kita orang akan sebut selamanya,masa depan kita lagi penting,kalau dapat straight A skarang tapi masa p universiti prestasi turun..nak buat apa!!!…”..tercengang jugak bila dia kata mcm tu…kadang2 terfikir btul jugak apa yang dia kata tu…tapi tak tahulah macam mana..kalau boleh semua calon nak bagi dapat straight A dan melayakkan diorang nak ambik bidang yang diorang minat…

syoknya kalau dapat result yang elok…Amin…kepada rakan2 dan pembaca setia blog ini,doakanlah kejayaan ana dan rakan2 yang lain….

 
Leave a comment

Posted by on March 6, 2010 in Artikel

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: