RSS

tak abih2….

20 Mar

tak abih2…apa benda ni….hih

tak abih2 aku merasa terhina….wua…..tak abih2 aku rasa aku slalu menjadi bahan ejekan…wua…tak abih2 aku rasa macam aku dipermainkan….wua….dan tak abih2 aku rasa macam aku disisihkan…hmm…apala nak jd…suma bnda  ni aku rasa sejak aku melangkah ke sekolah rendah sampai la skarang….sbb tu kdg2 aku slalu kata “who i am”….

tetapi kadang2 bla fikir balik,tu suma perasaan buruk ja yang digoda oleh makhluk durjana,tetapi kadang2 sangkaan itu memg benar dan tak dapat disangkal..aku redha dengan semua yang aku rasa…kerana aku tahu siapalah diriku…aku bersyukur dengan setiap pemberian-Mu…aku akan tetap mencari keredhaan-Mu…wah,ni bukan copy dr mana2,ni tulisan aku sendiri…kadang2 orang cakap “biarlah orang nak cakap apa pun”…memang benar…tetapi kadangkala ucapan itu hanya benar apabila beban itu tidak ditanggung oleh kita sendiri…tetapi apabila beban itu ditanggung oleh kita sendiri,maka kata2 yang benar pun boleh jadi salah….

bercakap tentang “orang cakap”..memang mulut orang kita tak boleh nak tutup…kalau sumbat dengan batu pun,dia still nak bercakap jugak,unless dia bisu…itu hak dia..nak buat macam mana..kita memang tak dapat nak tutup mulut orang…kalau mulut kucing pun takleh gak..hehehe…jadi renung2kanlah…..

 
1 Comment

Posted by on March 20, 2010 in Diari

 

One response to “tak abih2….

  1. Nor Lina

    March 21, 2010 at 9:22 am

    Jgn rsau, bnda 2 xkan b’tahan lma.. Nnt bila diorg dh pnat, mulut diorg akn t’tutup sndri… Sbnrny xda sp pn nk ssihkn drimu, krana drimu bgitu istimewa…
    =)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: