RSS

kisah benar:::jodoh dari Allah

22 Feb

Kisah ini benar-benar berlaku.Ada seorang pemuda bernama Ahmad (bukan nama sebenar).Beliau mempunyai akhlak yang sangat baik dan bersopan-santun serta menghormati kepada orang muda dan tua.Beliau juga telah sempurna menghafaz 30 juzuk al-quran dalam masa 6 bulan sahaja!

Satu malam,beliau bermimpi suatu yang indah.Beliau bermimpi akan seorang wanita yang sungguh cantik dan mempunyai ciri-ciri yang wara’ menyerupai sifat-sifat mahmudah yang ada pada dirinya.Tidak ada kata yang dapat diungkapkan.Malah,mimpi itu bukanlah berlaku sekali sahaja,tetapi berkali-kali.

Beliau kemudiannya memaklumkan perkara itu kepada ayahnya (yang merupakan seorang hafiz al-quran).Ayahnya hanya tersenyum sahaja.Sehinggalah pada satu petang,beliau berjalan-jalan disekitar rumahnya,dia berjumpa dengan wanita yang sering muncul dalam mimpinya.Benar wanita itu memiliki akhlak yang sangat baik seperti dirinya.

Beliau kemudian menyapa wanita terbabit dan bertanyakan tempat tinggal wanita tersebut.Yang lebih mengejutkan,wanita tersebut tinggal bersebelahan dengan rumahnya!

Itulah yang dikatakan jodoh.Tidak lama selepas itu,mereka pun dinikahkan.Inilah kisah benar yang diceritakan sendiri oleh ibu saya dan pemuda tadi merupakan anak kepada sahabatnya.

sekian

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 22, 2011 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: